Nieuwe Opel Corsa-eBiedt elektrisch rijbereik van 330 kilometer (WLTP1)

corsa-e

Rüsselsheim.  Opel gaat elektrisch. Met de gloednieuwe Corsa van de zesde generatie biedt de Duitse autobouwer voor het eerst een elektrische versie met batterij met een bereik van 330 kilometer (WLTP1, voorlopig cijfer). Opel koos voor het populairste model van het merk om de elektrische mobiliteit uiteindelijk uit haar niche-bestaan te halen. De Opel Corsa is een absolute bestseller. Sinds de wereldpremière in 1982 werden er 13,6 miljoen exemplaren van geproduceerd. De Corsa heeft ervoor gezorgd dat miljoenen mensen mobiel werden; nu zorgt hij ervoor dat ze emissievrij kunnen rijden. De orderboeken voor de Corsa van de zesde generatie gaan binnen een paar weken open, te beginnen met de Corsa-e, snel gevolgd door de diesel- en benzineversies.

Indrukwekkende gegevens: Motorvermogen van 100 kW (136 pk), bereik van 330 km1

Opel bouwt al 120 jaar auto’s en stelt al even lang technologie ter beschikking van een wijd publiek van autokopers. De nieuwe Corsa-e biedt ultramoderne elektrische mobiliteit. Met een bereik van 330 km volgens WLTP1 is de Corsa-e met vijf zitplaatsen geschikt voor ongedwongen dagelijks gebruik. De 50 kWh batterij kan in 30 minuten snel worden opgeladen tot 80 procent. De Corsa-e is voorbereid op alle types van opladen – via kabel, wandlader of snel opladen – en voor de batterij geldt een garantie van acht jaar. De laadstatus kan worden gecontroleerd via de ‘myOpel’-app zodat de oplaadtijden en -kosten op elk moment geoptimaliseerd kunnen worden.

corsa-e

Verder kan het bereik worden aangepast door de bestuurder, die kan kiezen tussen drie rijmodi: Normaal, Eco en Sport. De sportmodus zorgt voor meer responsiviteit en rijdynamiek, waardoor het rijbereik gematigd kleiner wordt. In Ecomodus wordt de Corsa-e een langeafstandsloper, waarbij het rijbereik fors toeneemt en tegelijk het comfort nauwelijks wordt aangetast.

Het aandrijvingssysteem van de Corsa-e combineert emissievrij rijden met maximaal rijplezier.  Dankzij het motorvermogen van 100 kW (136 pk) en een direct beschikbaar maximumkoppel van 260 Nm zijn responsiviteit, wendbaarheid en dynamische rijprestaties de grote troeven van deze auto. De Corsa-e heeft slechts 2,8 seconden nodig 2 om te versnellen van nul tot 50 km/u, en slechts 8,1 seconden2om te versnellen van nul tot 100 km/u – dat zijn waarden van sportauto’s.

De Corsa-e ziet er ook dynamisch uit dankzij zijn sportief design, terwijl de compacte buitenafmetingen van de vorige generaties behouden blijven. Met een lengte van 4,06 meter blijft de Corsa een wendbare, praktische en goed ingedeelde vijfzitter. De daklijn doet denken aan een coupé, 48 mm lager dan zijn voorganger, zonder dat de hoofdruimte daaronder lijdt. De bestuurder zit 28 mm lager. Het lagere zwaartepunt komt het rijgedrag en de rijdynamiek ten goede. Het rijgedrag is responsief en dynamisch, voor meer plezier aan het stuur. Het moderne interieur met volledig gedigitaliseerde cockpit kan zelfs geüpgraded worden met lederen zetels.