Acquire

 

Onze 9 wist je datjes voor veilig en probleemloos rijden in de winter.

 

1.Maak de rubbers van de deuren goed schoon en smeer ze in. Dit kan met een speciale stick maar talkpoeder helpt ook al.

 

2.Vul de ruitensproeiervloeistof bij met een antivries-variant. Deze vloeistof is blauw.

 

3.Koop een speciale deken voor de voorruit, zodat je minder hoeft te krabben. Gebruik geen kranten, die kunnen vastvriezen. Ramen krijg je ijsvrij met een ruitontdooier.

 

4.Stel een setje winterspullen samen met ruitontdooier, slotontdooier (buiten de auto bewaren) en ijskrabbers

 

5.Wissel je zomerbanden voor winterbanden. Zo heb je veel meer grip.

 

6.De accu zorgt in de winter voor de meeste problemen. De zelfontlading van de accu gaat namelijk sneller bij koude temperaturen. Zorg dat je niet alleen korte ritjes maakt, want de alternator kan de accu dan niet voldoende bijladen.

 

7.Een handrem kan vastvriezen. Gebruik hem in de winter daarom liever niet. Laat de auto in P of in zijn eerste versnelling staan. Sommige auto’s hebben een elektronische handrem. Omdat zulke systemen niet met kabels maar op stroom werken, zou vorst geen problemen mogen opleveren.

 

8.Goed zicht is erg belangrijk. Zorg voor schone ruiten, die beslaan minder snel. Gebruik de airco om de condens weg te krijgen. Als het te koud is voor de airco zal er ook minder vocht in de lucht zitten en is de kans op condens stukken minder.

 

9.De juiste motorolie kan het verschil betekenen tussen een auto die bij vrieskou wel start, of juist niet.